Atenció al públic

De 8:00h a 18:00h.

C/ Santa Llúcia, 5

08490 Tordera

93 764 01 97

vedrunatordera@vedruna.cat

ENTREVISTA: MONTSE GARRIGA i PLANAS

ON VAS NÉIXER? A QUINA ESCOLA ET VAS FORMAR DES DE PETITA? I DE MÉS GRAN, QUIN ÉS EL TEU CAMÍ FORMATIU?

Soc de Tordera i exalumna de l’escola Sant Josep, ara Vedruna Tordera. Abans acabàvem l’escola obligatòria amb 14 anys i després vaig estudiar Batxillerat Científic a l’Institut de Lloret i als Maristes de Girona. Als 18 anys tenia clar que volia estudiar alguna cosa relacionada amb la natura i vaig fer el Grau de Biologia entre la Universitat de Girona i la de Barcelona. Recordo moltes coses d’aquests anys, del dia a dia amb la Germana Emília, la Margarida i la Rosa Maria. De molts professors que em van ensenyar molt dins i fora de classe. Sempre he gaudit molt amb els estudis perquè m’han obert nous móns i això no té preu.

QUAN VAS COMENÇAR A TREBALLAR A L’ESCOLA VEDRUNA?

Vaig començar el setembre del 1995. Havia acabat la carrera al juny i no tenia clar que em volgués dedicar a l’Ensenyament però quan em van oferir fer mitja jornada com a professora de Matemàtiques i Ciències amb la recent inaugurada ESO, m’hi vaig llençar. Des del primer moment em vaig sentir molt ben acollida tant per les germanes com per els companys. Tot i així moltes vegades sentia que la feina de mestra era gegantina i em plantejava dedicar-me a una activitat menys complexa que la de batallar amb adolescents. El fet és que després d’aquests dubtes i incerteses sobre si seria capaç de fer la feina prou bé, de mica en mica vaig anar agafant confiança i els missatges carinyosos dels companys, alumnes i famílies només van fer que motivar-me més i aquí estic!

QUÈ SIGNIFICA PER TU SER MESTRA DE L’ESCOLA VEDRUNA?

Som hereus d’un llegat. Joaquima de Vedruna va fer escoles per a nenes, pobres i de poble. El més freqüent era que hi hagués escoles per a nens de famílies benestants i sobretot ubicades a les ciutats. En aquell moment les escoles de monges femenines, entre elles les Escoles Vedruna, van ser una bona innovació.

COM A ESPECIALISTA EN CIÈNCIES, QUIN TREBALL FEU DES D’AQUEST ÀMBIT? QUINS VALORS INTENTES TRANSMETRE ALS TEUS ALUMNES? 

Des de l’Àmbit Científic intento que els nois i noies observin el món que els envolta, es qüestionin el què, el com i el perquè de molts fenòmens quotidians. Que es parin, observin i pensin. En definitiva, aplicar el mètode científic per seguir avançant.

A nivell d’estudi intento que siguin conscients que cal treballar bé, amb constància i rigorositat. Procuro que les classes siguin amenes, que tothom s’hi trobi a gust i amb ganes de participar i aprendre. Això no vol dir que sempre ho aconsegueixi per descomptat!

QUÈ HAS APRÈS FENT DE MESTRA DURANT AQUEST TEMPS?

Fer de mestra no té preu perquè SEMPRE REPS MOLT MÉS DEL QUE DONES. Tots els companys de feina són gent meravellosa: implicats, generosos, atents i sempre intentant fer el millor per a l’alumnat. Els nois i noies són fantàstics: estan carregats d’energia, vitalitat i ganes de menjar-se el món i això és preciós.

QUINS REPTES DE FUTUR CREUS QUE HAUREM DE FER FRONT EN EDUCACIÓ? QUINES POTENCIALITATS CREUS QUE TÉ L’ESCOLA VEDRUNA TORDERA?

Ara mateix penso que hem d’introduir la utilització de la Intel·ligència Artificial a l’escola. Està clar que és una eina boníssima per a treballar més i millor. Ens cal formar-nos per a ajudar als nostres alumnes a utilitzar-la amb criteri i aprofitar-la bé. Es diu que la IA no traurà la feina a ningú però sí que ho farà un treballador ben format que la sàpiga utilitzar perquè serà més eficient i productiu. Tant de bo això servís perquè tots els treballadors no haguessin de treballar tantes hores al dia i disposéssin de més temps per a gaudir de la vida.

És inimaginable com canviarà el món però segur que sempre farà falta que tots en sapiguem comunicar el millor possible, puguem establir bones relacions amb els altres, solucionem problemes pràctics i reals, siguem empàtics, aprenguem a gaudir de les petites coses i tinguem molt en compte la salut física i la mental. Estic segura que l’escola sempre servirà per treure el millor de nosaltres mateixos i aprendre a viure en societat.

Nosaltres som una escola petita compromesa amb el poble i molt estimada. Procurem fer les coses tan bé com sabem, i hi posem ganes. Un equip estable ple de professionals il·lusionats, amb criteris i valors comuns per a garantir un bon ensenyament i una bona educació al nostre alumnat.

QUÈ T’AGRADA FER EN EL TEU TEMPS LLIURE?

Em sembla que no sóc gaire original i com a molta gent m’agrada estar amb la família, els amics, llegir, mirar sèries, escoltar música, ballar i anar al teatre. M’encanta passejar per la natura, banyar-me a la platja o a la piscina, estar amb la meva gossa, les gallines i els aneguets i prendre l’ombra sota el freixe de casa. Gaudeixo molt visitant poblets i ciutats, coneixent la seva arquitectura i història. M’agrada tenir una bona conversa, riure i fer riure. M’agrada molt dir bestieses i que tothom estigui a gust. I ja per acabar em tornen boja la xocolata negra i les (es)carxofes! 

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES


 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website