Atenció al públic

De 8:00h a 18:00h.

C/ Santa Llúcia, 5

08490 Tordera

93 764 01 97

vedrunatordera@vedruna.cat

Una mica d’història

L'HISTÒRIA DE VEDRUNA TORDERA

Tordera, el lloc

Tordera, interessada per la formació cristiana de les noies, acull la comunitat Vedruna el 30 d’abril de 1879. Obrí l’escola i s’adaptà a les necessitats i vida del poble al llarg del temps amb fidelitat al seu caràcter propi. Arrelada al país i a la pedagogia de Joaquima de Vedruna entén el present i marca del nostre futur.

L’escola Vedruna Tordera actual és hereva d’una iniciativa educativa impulsada per una gran educadora: Joaquima de Vedruna i de Mas, a través de la seva fundació “Germanes Carmelites de la Caritat”.

Vedruna Tordera, una realitat a Tordera

Tordera acull la comunitat Vedruna el 30 d’abril de 1879. L’escola s’adaptà a les necessitats i vida del poble al llarg del temps amb fidelitat al seu caràcter propi. El 1903 Sr. Joan Ferrer va cedir una casa amb hort al carrer santa Llúcia per a una nova escola que satisfeia les noves demandes.

El 1931, el govern republicà va apostar per l’escola pública. L’ escola va seguir la seva tasca docent amb dificultats i durant la guerra civil, les germanes van haver de deixar l’escola i l’activitat docent. El franquisme va fer un gir radical a l’ensenyament. La Congregació va recuperar el col·legi i es van haver d’adaptar a les noves lleis.

A la dècada dels 70 hi ha una societat diferent que tenia altres necessitats, la Ley General de Educación de 1970 va obligar a deixar els batxillerats i el comerç i impartir l’EGB obligatoria fins als 14 anys. La democràcia porta nous canvis: l’ensenyament mixt, llengua catalana, creació de les AMPES i la LOGSE va decretar escolarització obligatòria fins als setze anys.

Actualment 37 educadors imparteixen servei educatiu a 460 alumnes, des de llar d’infants fins a 4t d’ESO formant part de la Fundació Vedruna Catalunya. Tot i els canvis per adaptar-se a les necessitats de les diverses èpoques, sempre ha estat arrelada al país i en la pedagogia inspirada en Joaquima de Vedruna.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website